luni, 30 iulie 2007

Placi din fibre de lemn tip OSB si aglomerate cu ciment

Plăcile din fibre de lemn aglomerate cu ciment îndeplinesc criteriile principale de performanţă, corespunzătoare cerinţelor esenţiale exprimate prin legea nr.10/1995 privind calitatea în construcţii şi anume:
Fiind elemente de construcţie cu masă redusă, plăcile din fibre de lemn aglomerate cu ciment generează o solicitare redusă a elementelor de construcţie pe care se montează.
În exploatare, chiar şi în condiţii limită,deformarea elementelor de construcţie ca efect al utilizării acestor plăci, este nesemnificativă, rezistenţa şi stabilitatea construcţiei rămânând practic neschimbate.
Siguranţa în exploatare a lucrărilor executate cu plăci din fibre de lemn este realizată prin alegerea judicioasă a tipului de placă corespunzător aplicaţiei respective, prin punerea corectă în operă şi prin întreţinerea, verificarea respectivei lucrări.
Sistemul de fixare a plăcilor din fibre de lemn nu permite desprinderea acestora în condiţiile unei exploatări normale.
Printr-o corectă proiectare, aceste plăci nu se pot desprinde sub efectul cumulat al solicitărilor interne şi externe.
Siguranţa la foc a lucrărilor este realizată prin utilizarea plăcilor din fibre de lemn având calitate corespunzătoare precum şi prin dimensionarea şi executarea corectă a instalaţiilor care se montează în vecinătatea plăcilor din fibre de lemn aglomerate cu ciment.
Plăcile plăcilor din fibre de lemn se înscriu în clasa de combustibilitate C2.
Placajele realizate cu plăci din fibre de lemn aglomerate cu ciment, aplicate pe diferite elemente de construcţii nu modifică limita de rezistenţă la foc a acestora.
La proiectare şi execuţie se va ţine cont de prevederile Normativului P 118-1999 şi a completărilor la acesta aprobate prin Ordinul MLPAT nr.29/N din 10.04.1996.
Materialele din care sunt realizate plăcile din fibre de lemn nu poluează mediul şi nu generează noxe.
Prin proiectarea judicioasă a placărilor cu aceste produse este realizat un spor de izolare termică precum şi economie de energie.
Execuţia corectă a placărilor nu permite pierderi suplimentare de energie, în special în zonele de îmbinare.
Structurile utilizând plăci din fibre de lemn aglomerate cu ciment realizate în diverse variante pot asigura reducerea necesară a zgomotului aerian atât generat în interior, cât şi a celui provenit din exterior. Indicii de izolare la zgomot aerian.pentru diverse tipuri de plăci sunt prezentaţi în Dosarul Tehnic.
Criteriile esenţiale de durabilitate se referă la menţinerea etanşeităţii la apă şi aer, menţinerea calităţilor termo-fonoizolante precum şi la conservarea calităţilor mecanice.
Pe parcursul utilizării nu sunt necesare măsuri deosebite de întreţinere, în cazul utilizării plăcilor în spaţii cu umiditate relativă cuprinsă între 60 şi 90%.
Criteriile esenţiale de durabi-litate se referă la menţinerea etanşeităţii la apă şi aer, menţinerea calităţilor termo-fonoizolante precum şi la conservarea calităţilor mecanice.

Niciun comentariu: