sâmbătă, 28 iulie 2007

Reparatii structuri caramida, ziduri din caramida

Aceste structuri sunt cel mai des intalnite la constructiile vechi .Predominanta ,caramida arsa , apare la subsulul cladirilor,pereti exteriori - interieori si in elementele ornamentale.
Vom trata aspectele mai frecvente de degradare si macinare a zidului de caramida si posibilitatile de reparatii, consolidare si impermeabilizare cele mai uzuale.

1.REPARATII DE CONSOLIDARE
Se va pregatii suprafata de lucru al fel ca la structurile de beton,cu mentiunea ca este necesar a se executa rostuirea intre caramizi.
Se va aplica un mortar de rostuit sau de reparatii tip ARDEX 828 ,care va reface partial operatia de zidire,in cazul in care apar fisuri sau crapaturi ale zidului de caramida se va aplica acelasi material dar in staturi succesive ,iar intre staturi se va ingropa plasa de fibra de sticla.
Pentru finisare se foloseste ARDEX A826 ,apoi daca este necesar,un strat de glet A828 ,apoi se poate zugravii.
2.REPARATII DE IMPERMEABILIZARE
Acolo unde zidul de caramida este afectat puternic de apa ,prin infiltrare,in subsuluri de cele mai multe ori ,dar chiar si la pereti exteriori,apre si fenomenul de igrasie care duce intr-o perioada de timp la deteriorarea grava a zidului.
Pentru cest tip de reparatii se va elimina apa din zid, se va stopa avansarea ei procedand la fel ca la reparatiile de cosolidare ,apoi se va folosii pentru intoducerea in rosturi si ca micro tencuiala un material ARDEX 8+9 ,mortar incontractabil , se va aplica un mortar de impermeabilizare X7G ,in doua maini cu bidineaua,si se va continua aplicarea de materiale functie de destinatia peretelui, cu :
- A828 ca suport pentru zugraveala ;
- X7G adeziv pentru gresie si faianta.
- V 2001 adeziv pentru polistiren ( termoizolatie ).
3.REPARATII NORMALE
Sunt reparatiile cel mai des intalnite ,la care se vor folosii urmatoarele meteriale :
- A 826 mortar de amorsaj,aplicat cu ,mistria sau canciocul
- A 828 mortar de tencuit ,aplicabil cu mistria si gletiera;
- A828 mortar de finisaj,aplicabil cu gletiera;
- A826 glet de interior sau exterior ,strat suport pentru zugraveala;
- V 2001 mortar adeziv pentru aplicarea polistirenului ca termoizolatie,ce se livreaza in doua variante ,ca adeziv si masa spaclu.
Aceste materiale SUNT UTILIZATE si in cazul constuctiilor noi,din beton, caramida sau BCA .Pot fi folosite ca celelalte materiale aflate pe piata,cu conditia de a se respecta cu strictete MODALITATILE de UTILIZARE ce sunt prezentate in FISELE TEHNICE ale produselor sau in AGREMENTUL TEHNIC

4 comentarii:

Anonim spunea...

bravo nene, grozav blog, nu credeam ca in spatele mesterului se ascunde asa ceva. bravo inca o data :)

Mesteru' spunea...

Merci pentru incurajare, sunt la inceput. Dar imi dau silinta...

Anonim spunea...

Draga, "Mestere'" nu asa se aplica produsele pe care le-ai descris! Te rog sa verifici fisele tehnice pe site-ul producatorului.

Unknown spunea...

Buna seara!Am un beci f mare din caramida facutin 1936.Am curatat tot materialul vechi dar caramida se macina f tare.As vrea sa pot face ceva ptr stoparea procesului.Nu ma deranjeaza ca pe alocuri mai sunt denivelari.O sa fac rosturile cu var si ciment dar ptr ssuprafata caramizii cate se macina exista vreun produs?In timp au fost infiltratii de apa si pe o parte laterala este mai rau.Beciulate 11 m pe5,are bolta dar structura de rezistenta nu este afectata.Am cerut mai multe pareri si ideea de a pune plasa peste caramida si zidit am exclus o din start